VILLKOR

UTHYRNING
Att bära ditt barn i bärdon är något du själv ansvarar för. Näroteket kan stötta med rekommendationer och riktlinjer för bärande, samt ge individuell rådgivning mot ersättning. Är du osäker på vad säkert barnbärande innebär så ta kontakt med Näroteket.

 

Meddela Näroteket när du hämtat ut det lånade bärdonet från ombudet eller fått hem det i brevlådan.

Du ansvarar för bärdonet från det att du mottagit/hämtat ut bärdonet till dess att det lämnats tillbaka till Näroteket, alternativt tagits emot av tredje part (ex. Postnord). Skulle ett bärdon försvinna hos tredje part krävs ett inlämningsbevis för att du inte ska bli ersättningsskyldig. Detta kan fås vid inlämnandet hos ombud.


Hyrtiden räknas från den dagen bärdonet överlämnas personligen eller den dag det kommer fram till ditt ombud/brevlåda, och skall överlämnas/skickas senast sista dagen som är avtalad INNAN stopptid så att paketet kommer iväg samma dag.

 

Är du doftkänslig och/eller pälsdjursallergiker vänligen meddela detta till Näroteket. Näroteket kan inte garantera att bärdonet inte kommit i kontakt med päldsjur eller är helt doftfria, men kan på begäran tvättas innan det skickas.

Bärdon som skickas skall vara förpackad i sin tygpåse (om sådan finns), i sin ziploc- påse i en postpåse som skickas med av Näroteket. Bärdon som lämnas över personligen skall vara förpackad i sin tygpåse (om sådan finns), i sin ziploc-påse.

 

Vid försening tas en avgift om 30 kr ut för varje försenad dag. Detta gäller inte om bärdonet är inlämnat hos ombud och blir försenad av tredje part.

 

Om betalning inte sker som överenskommet och enligt Närotekets villkor kan personen komma att bannas från att låna fler bärdon.

 

Om ett bärdon inte lämnas tillbaka kommer detta att polisanmälas.

SKÖTSEL AV BÄRDON


Du ansvarar för att granska bärdonet rörande fläckar, trådöglor, trasiga spännen m.m före användning och innan återlämning.

Finns det pälsdjur i hushållet skall bärdonet rollas innan det överlämnas/skickas tillbaka. Om bärdonet kommer tillbaka med mycket djurhår tas en avgift om 75 kr ut.

Trådöglor, trasiga trådar eller andra mindre skador får ej lagas innan kontakt tas med Näroteket.

 

Undvik att använda parfymerade produkter vid användandet av bärdonet om möjligt.

 

Bärdonet får ej tvättas innan kontakt tas med Näroteket.

 

Skulle ett bärdon komma till skada och som inte går att reparera blir du betalningsskyldig för bärdonets hela värde.

 

Om bärdonet får fläckar som inte går bort med tvätt, eller andra mindre skador såsom trådöglor, trasiga trådar, bitmärken, trasiga knäppen blir du betalningsskyldig med ett maxbelopp på upp till en tredjedel av bärdonets värde. Detta belopp varierar beroende på hur stor skadan är.

 

RÅDGIVNING
 

Det är alltid Du som har fullt ansvar för dig själv och barnet. ​

Du har ett egenansvar att informera Näroteket om din och barnets fysiska och psykiska hälsa, om det kan tänkas påverka säkerheten under rådgivningen.

Näroteket ansvarar för att de bärdon som används i rådgivningen är hela, säkra och funktionsdugliga.

 

Näroteket ansvarar för att visa och lära ut hur bärdonen används på ett rätt och säkert sätt.

 

Näroteket ansvarar för att lära ut, visa samt ge rådgivning om amning och barnbärande utifrån gällande rekommendationer i Sverige och tillgänglig kunskap.

 

Näroteket gör inga medicinska bedömningar, utan hänvisar till hälso- och sjukvård vid behov.Betalning sker på plats genom Swish, eller via faktura.LEVERANS

Normal leveranstid är 1-3 arbetsdagar. Näroteket strävar efter att skicka hyrobjekt så att de kommer fram senast den dag som avtalet påbörjas.  Varor skickas med Postnord som varubrev. Hyrobjekt och produkter skickas enligt överenskommelse och när betalning är mottagen, eller faktura är skickad.

Hyrobjekt eller produkter kan även hämtas ut/lämnas tillbaka hemma hos mig, efter överenskommelse.


PRISER
Samtliga priser anges inklusive 25% moms. I kassan ser du total summa, inkl. frakt innan du godkänner beställningen.

Fraktkostnad inom Sverige, enkel väg
> 0.5 kg – 50 kr
> 1 kg – 70 kr (140 kr t/r)
> 2 kg – 90 kr (180 kr t/r)

 

BETALNINGSALTERNATIV
 

Näroteket är ett litet företag, och erbjuder för närvarande enbart betalning enligt nedan:

Direkt med Swish – till 123 600 20 26, med mottagarnamn ”Zarah Stolt”.

Bankgiro - 5519 - 9681

Faktura – med betalningsvillkor på 14 dagar. Fakturan skickas till din uppgivna mailadress. Dubbelkolla även din skräpkorg då mail ibland hamnar där. Betalning av faktura sker till Swish eller Bankgiro. 


Återbetalning sker via banköverföring.

 

 

REKLAMATION OCH RETURRÄTT
Var god och kontakta Näroteket så snart du upptäcker något fel på hyresobjektet/produkten och vänta med att skicka tillbaka den tills du pratat med mig.

I reklamationsfall ersätter Näroteket kostnader för den totala kostnaden inklusive moms och frakt tur och retur. Här kan du läsa mer om din rätt som konsument vid reklamationer: http://www.hallakonsument.se/klaga-angra-eller-anmala/vad-lagen-sager/konsumentkoplagen/


 

ÅNGERRÄTT
Du som kund har 14 dagars ångerrätt från att du mottagit en köpesprodukt. Ångerrätten gäller inte för köp som understiger 400 kr. På grund av hygieniska skäl skall bröstpump skickas tillbaka i obruten förpackning, annars gäller inte ångerrätten.

Du får tillbaka hela summan inklusive moms men betalar själv returfrakten. Tänk på att du som kund ansvarar för varan tills den kommit fram till säljaren.

Var vänlig och kontakta Näroteket innan retur!

Returer skickas till:

Näroteket / Zarah Stolt

Norra Aspövägen 12

54161 Skövde

Vid uthyrningstjänst tillämpas ångerrätten i de fall där summan överstiger 400 kr, eller där hyrobjektet ännu inte har skickats ut till kund. Har hyrobjektet kommit fram till kund och tjänsten överstiger 400kr, görs en procentuell återbetalning uträknat på den tid som är kvar och räknas från den dagen hyrobjektet har lämnat in till postombud. Tänk på att spara inlämningskvitto!


AVBOKNING
Vid hembesökande rådgivning kan avbokning göras kostnadsfritt fram till 24 timmar innan bokning. Om avbokning sker inom 24 timmar innan avtalad tid tas en kostnad ut på 20% av konsultationspriset. Rådgivning över videosamtal kan avbokas kostnadsfritt fram till två timmar innan avtalad tid, därefter tas en kostnad ut på 20% av priset. Påbörjad rådgivning i skrift kan ej avbokas och debiteras enligt gällande taxa.


SKADOR PÅ PAKET
Upptäcker du skador på emballaget skall du omedelbart anmäla detta till postombudet och göra en skadeanmälan. Hämta inte ut ett skadat paket! Upptäcker du inte skadan förrän du öppnat paketet, och skadan är av den art att den kan hänföras till Postnords hantering, skall du kontakta dem och göra en skadeanmälan. Om eventuell tvist med posten eller transportföretaget inte kan lösas, tar du kontakt med oss.

 

PERSONUPPGIFTER

Personuppgifter lagras i Närotekets kundregister när du registrerar dig som kund hos mig. Ingen obehörig har tillgång till detta register och uppgifterna lämnas inte ut till tredje part med undantag för Postnord som hanterar transport. Kundregistret förs i enlighet med GDPR.

Näroteket sparar de uppgifter som behövs för att genomföra ett köp: namn, adress, mobilnummer och e-postadress, beroende på betalsätt så lagras också personnummer. Du kan när som helst be om att få dina uppgifter borttagna.

KONTAKT

Näroteket

c/o Zarah Stolt

Norra Aspövägen 12
54161 Skövde
Sverige / Sweden

info@naroteket.com

+46761696675

Godkänd F-skatt

Momsregistrerad

SREB, Svensk Riksorganisation för ergonomist barnbärande

©2019-  by Zarah Stolt