BARNBÄRANDE

VAD ÄR ERGONOMISKT BARNBÄRANDE?


Begreppet ergonomi är inte skyddat och har ingen egen definition. Ergonomi är läran om arbete och miljö anpassat till människans behov och förutsättningar. Beroende på vad man jämför med kan vi bära på olika ergonomiska sätt. Det är ett flytande begrepp och kan därför variera från person till person men också från olika situationer, och vad som är ergonomiskt för någon kanske inte är det för en annan. Ett ergonomiskt barnbärande tar hänsyn till barnets position och komforten för bäraren.

Att bära sitt barn ska vara säkert, men också bekvämt. För att orka bära längre stunder kan man ta hjälp utav en bärsjal eller bärsele, men man ska inte glömma att armarna är det mest naturliga att bära sitt barn i. Genom att bli mer medveten om hur man bär kan man också anpassa sitt bärande för varje situation. Ett varierat bärande, med olika typer av bärdon och i armarna, i olika positioner är det allra bästa för att minska belastningen på kroppen. Bärdon är ett fantastiskt verktyg för att underlätta vardagen som förälder. 

Barnbärandets fördelar

Det finns flera fördelar med att bära sitt barn – både för barnet men också för den som bär. En del bär för att det är så mysigt och för att barnet vill vara nära hela tiden. Andra bär för att det är praktiskt. Det finns inget rätt och fel i hur mycket eller när man väljer att bära, eller i vilket bärdon. Varje familj gör det som passar dem bäst.

Mer om barnbärande kan du hitta här: 

  • Facebook - svarta cirkeln

Gruppen "Bärsjalar!"

på Facebook

bsu_edited.jpg

"Bärsjalsutmaningen"

på Instagram

Skärmavbild 2019-11-22 kl. 22.21_edited.

Svensk Riksorganisation

för Ergonomiskt Barnbärande

KONTAKT

Näroteket

c/o Zarah Stolt

Norra Aspövägen 12
54161 Skövde
Sverige / Sweden

info@naroteket.com

+46761696675

Godkänd F-skatt

Momsregistrerad

SREB, Svensk Riksorganisation för ergonomist barnbärande

©2019-  by Zarah Stolt